"Przez wspólne gotowanie lepsze poznanie"

AKTUALNOŚCI ⁄ "Przez wspólne gotowanie lepsze poznanie"

Od stycznia br. Ośrodek Kultury, Sportu i Rekreacji Gminy Kłodzko realizuje projekt wspólnie z partnerem czeskim – mieszkańcami Bilej Vody. Dofinansowanie całego projektu w wysokości 21 250,00 euro pozwoliło na stworzenie w siedzibie ośrodka bazy noclegowej, wyremontować łazienkę, doposażyć kuchnię, zakupić sprzęt nagłośnieniowy oraz zrealizować cykl imprez o charakterze kulinarnym.
Podczas eventu na zaproszonych gości czekało mnóstwo niezapomnianych smacznych wrażeń:

Zobaczyliśmy m.in.:
– Pokazy kulinarne w wykonaniu Julii Cymbaluk – zwyciężczyni II edycji programu MasterChef Junior oraz Jana Knedla Szefa kuchni Carlo IV w Pradze,

- pokaz savoir vivre przy stole

- pokaz carvingu

- pokaz baristyczny

- pokaz kuchni molekularnej

A na koniec, po bardzo obfitych degustacjach - warsztaty dietetyczne.

W evencie wziął udział Wójt Gminy Kłodzko Zbigniew Tur, - Z-ca Wójta Urszula Panterałka, Przewodniczący Rady Gminy Kłodzko – Ryszard Jastrzębski oraz panie z Kół Gospodyń Wiejskich.

Każdy z uczestników otrzymał gadżet promocyjny – jakże by inaczej, rękawicę kuchenną.

Imprezę poprowadziła Ewelina Ptak Dyrektor OKSiR GK.

Projekt współfinansowany był ze środków EFRR oraz budżetu państwa za pośrednictwem Euroregionu Glacensis