Procedury i zarządzenia związane z COVID- 19 znajdą Państwo w linku poniżej.
https://www.kultura.gmina.klodzko.pl/zarzadzenia-dyrektora-w-zwiazku-z-covid-19.html
Od stycznia br. Ośrodek Kultury, Sportu i Rekreacji Gminy Kłodzko realizuje projekt wspólnie z partnerem czeskim – mieszkańcami Bilej Vody. Dofinansowanie całego projektu w wysokości 21 250,00 euro pozwoliło na stworzenie w siedzibie ośrodka bazy noclegowej, wyremontować łazienkę, doposażyć kuchnię, zakupić sprzęt nagłośnieniowy oraz zrealizować cykl imprez o charakterze kulinarnym.
Podczas eventu na zaproszonych gości czekało mnóstwo niezapomnianych smacznych wrażeń:
Zobaczyliśmy m.in.:
– Pokazy kulinarne w wykonaniu Julii Cymbaluk – zwyciężczyni II edycji programu MasterChef Junior oraz Jana Knedla Szefa kuchni Carlo IV w Pradze,
- pokaz savoir vivre przy stole
- pokaz carvingu
- pokaz baristyczny
- pokaz kuchni molekularnej
A na koniec, po bardzo obfitych degustacjach - warsztaty dietetyczne.
W evencie wziął udział Wójt Gminy Kłodzko Zbigniew Tur, - Z-ca Wójta Urszula Panterałka, Przewodniczący Rady Gminy Kłodzko – Ryszard Jastrzębski oraz panie z Kół Gospodyń Wiejskich.
Każdy z uczestników otrzymał gadżet promocyjny – jakże by inaczej, rękawicę kuchenną.
Imprezę poprowadziła Ewelina Ptak Dyrektor OKSiR GK.
Projekt współfinansowany był ze środków EFRR oraz budżetu państwa za pośrednictwem Euroregionu Glacensis